Vitajte v reštaurácií a donáške sushi FATCAT v Stupave.
Naša cesta sa začala v septembri 2021 donáškou sushi v Záhorskej Bystrici, až sme sa po viac ako 2 rokoch rozhodli splniť si sen a všetky naše úspory a úsilie vložili do nášho nového projektu – reštaurácie Fatcat Laboratórium.
Aktuálne nás nájdete v našej reštaurácií Fatcat Lab. na Mariánskej 32A v Stupave, kde si môžete vychutnať netradičnú fúziu pan-ázijskej a tradičnej slovenskej kuchyne a zažiť jedinečnú atmosféru, ktorá spája jednoduchosť s modernými umeleckými prvkami. Z našej reštaurácie vám však aj naďalej radi pripravíme vaše obľúbené sushi a vybrané jedlá z nášho Fatcat Lab. menu na donášku či osobný odber.
Riško, náš majiteľ a talentovaný šéfkuchár využil svoje dlhoročné skúsenosti a v spolupráci s Miňom, mladým a taktiež talentovaným chefom, vytvorili skutočne unikátne menu. V ponuke tak nájdete jedlá, ktoré vás prenesú do sveta exotických chutí. Od čerstvého sushi až po tradičné slovenské jedlá v modernom pan-ázijskom prevedení.
Welcome to Fatcat or even “calorie fatty cat food”, because in addition to good food zbožňujeme and our four cats. And you have already correctly guessed that one of them loves us eat and in search of a name for us was the inspiration. 🐱🥢
We are a small family restaurant, which opened its doors to the 3. September 2021. We love panázijskú cuisine with a focus mainly on sushi – maki, futomaki, uramaki, nigiri, sashimi, large and small soup, poké, a variety of appetizers and desserts. Our focus is on delivery and personal collection. You can find us in Záhorská Bystrica, area Tchimo. We support the idea of zero waste and therefore separujeme, we use many local suppliers and our fish is always zužitkujeme from head to plutvu.
Majiteľmi a zároveň hlavnými aktérmi, ktorých stretnete v našej prevádzke sú manželia Riško a Katka. Riško je náš majster cez sushi a všetky dobroty, ktoré u nás môžete ochutnať. Šarmantná Katka je zase našou jednotkou v číslach a o nič menej nezaostáva ani v perfektnej a milej obsluhe našich hostí. Dôležitou súčasťou a zároveň posledným článkom nášho tímu je Ďuri. Náš delivery kuriér a naša pravá ruka, ktorý je vždy plný nasadenia (a je aj dobrovoľným hasičom, tak na neho nebuďte nepríjemný, možno ho ešte budete niekedy potrebovať 👨🚒 ).
Richard Marko
MAJITEĽ A HEAD CHEF
Richie is a top chef, whose work lives and loves to it, what you can see and feel in the meals that you prepare.
V kuchyni zarezáva už od svojich 15 rokov. K sushi ho priučil skúsený sensei Matej Vacek a nadobudnuté zručnosti a vedomosti ďalej zdokonaľoval v rôznych sushi baroch v Rakúsku, Česku a na Slovensku.
Riško je veľkým milovníkom umenia a tradičných vecí pretvorených do moderného umenia, čo môžete vidieť a cítiť v jedlách, ktoré môžete u nás ochutnať.
Katarína Marko
MAJITEĽKA A CFO
Katka vyštudovala Stavebnú fakultu na STU v Bratislave a má dlhoročné pracovné skúsenosti vo finančnej sfére, ktoré aktuálne naplno využíva aj v našej reštaurácií.
Okrem správy financií sa Katka stará o spokojnosť našich zamestnancov a rovnako ju môžete stretnúť aj na rajóne, kde vám veľmi rada a ochotne poradí s výberom vašich jedál.
Spolu s Riškom sú manželmi a ako v súkromí tak aj v práci tvoria skvelý tím.
Záleží nám na kvalitných surovinách, a preto u nás vždy nájdete čerstvé ryby – tuniaka, lososa, úhora a hamachiho. Našim hlavným dodávateľom tuniaka je Balfegó – svetový líder v udržateľnom rybolove tuniaka modroplutvého. Ryby vždy zužitkujeme od hlavy až po plutvu a môžete si tak byť istí, že slovo plytvať u nás nemá miesto.
Na prípravu sushi potrebujeme okrem kvalitných surovín aj správne uvarenú a ochutenú ryžu. Príprava takejto ryže je našim obľúbeným každodenným rituálom a konečný výsledok máte možnosť zhodnotiť sami.
Starostlivo si vyberáme aj zeleninu a ovocie, ktoré nájdete v našom sushi, predjedlách, polievkach, predjedlách, hlavných jedlách a dezertoch.
Využívame lokálnych dodávateľov v prevažnej väčšine zo Stupavy a čerstvosť je pre nás aj v tomto prípade prioritou.
Starostlivo si vyberáme aj zeleninu a ovocie, ktoré nájdete v našom sushi, predjedlách, polievkach, predjedlách, hlavných jedlách a dezertoch.
We use local suppliers and the freshness is for us also in this case is a priority.
In addition to fresh fish, vegetables and fruit, we also use freshly cut mikrobylinky full vitamins and taste, which we regularly provide our kamoši of Microgreens . Love them decorate with almost all of our sushi rolls, poké and appetizers.🌱
Pickled kimchi is among the healthy, traditional and especially delicious in Korean treats that we use in our obedových and a limited number of specials such. We are preparing you it yourself of stupavskej cabbage and when it will taste, definitely you'll love.
The addition of the text Complement the text Complement the text Complement the text Complement the text Complement the text Complement the text Complement the text Complement the text Complement the text Complement the text Complement the text
The addition of the text Complement the text Complement the text Complement the text Complement the text Complement the text Complement the text Complement the text Complement the text Complement the text Complement the text Complement the text
The addition of the text Complement the text Complement the text Complement the text Complement the text Complement the text Complement the text Complement the text Complement the text Complement the text Complement the text Complement the text
Aktuálne máme ZATVORENÉ. Od utorka do piatku v čase 15:00 - 15:59 máme obednú pauzu a na tento čas nie je možné uskutočniť online objednávku. Na akýkoľvek iný čas si neváhajte urobiť predobjednávku. Počas soboty fungujeme bez prestávky. OTVÁRACIE HODINY DONÁŠKA (e-shop): utorok - piatok 11:30 - 14:59 a 16:00 - 20:30, sobota 12:00 - 20:30