Vitajte v reštaurácií a donáške sushi FATCAT v Stupave.
Naša cesta sa začala v septembri 2021 donáškou sushi v Záhorskej Bystrici, až sme sa po viac ako 2 rokoch rozhodli splniť si sen a všetky naše úspory a úsilie vložili do nášho nového projektu – reštaurácie Fatcat Laboratórium.
Aktuálne nás nájdete v našej reštaurácií Fatcat Lab. na Mariánskej 32A v Stupave, kde si môžete vychutnať netradičnú fúziu pan-ázijskej a tradičnej slovenskej kuchyne a zažiť jedinečnú atmosféru, ktorá spája jednoduchosť s modernými umeleckými prvkami. Z našej reštaurácie vám však aj naďalej radi pripravíme vaše obľúbené sushi a vybrané jedlá z nášho Fatcat Lab. menu na donášku či osobný odber.
Riško, náš majiteľ a talentovaný šéfkuchár využil svoje dlhoročné skúsenosti a v spolupráci s Miňom, mladým a taktiež talentovaným chefom, vytvorili skutočne unikátne menu. V ponuke tak nájdete jedlá, ktoré vás prenesú do sveta exotických chutí. Od čerstvého sushi až po tradičné slovenské jedlá v modernom pan-ázijskom prevedení.
Vitajte vo Fatcat alebo aj u “tučnej mačky”, pretože okrem dobrého jedla zbožňujeme aj naše štyri mačky. A vy už správne tušíte, že jedna z nich ľúbi jesť a pri hľadaní mena nám bola inšpiráciou. 🐱🥢
Sme malá rodinná reštaurácia, ktorá otvorila svoje brány 3. septembra 2021. Milujeme panázijskú kuchyňu so zameraním najmä na sushi – maki, futomaki, uramaki, nigiri, sashimi, veľké a malé polievky, poké, rôzne predjedlá a dezerty. Sústreďujeme sa na donášku a osobný odber. Nájdete nás v Záhorskej Bystrici, areál Tchimo. Podporujeme myšlienku zero waste a preto separujeme, využívame množstvo lokálnych dodávateľov a naše ryby vždy zužitkujeme od hlavy až po plutvu.
Majiteľmi a zároveň hlavnými aktérmi, ktorých stretnete v našej prevádzke sú manželia Riško a Katka. Riško je náš majster cez sushi a všetky dobroty, ktoré u nás môžete ochutnať. Šarmantná Katka je zase našou jednotkou v číslach a o nič menej nezaostáva ani v perfektnej a milej obsluhe našich hostí. Dôležitou súčasťou a zároveň posledným článkom nášho tímu je Ďuri. Náš delivery kuriér a naša pravá ruka, ktorý je vždy plný nasadenia (a je aj dobrovoľným hasičom, tak na neho nebuďte nepríjemný, možno ho ešte budete niekedy potrebovať 👨🚒 ).
Richard Marko
MAJITEĽ A HEAD CHEF
Riško je špičkový šéfkuchár, ktorý svojou prácou žije a zbožňuje ju, čo môžete vidieť a cítiť v jedlách, ktoré vám pripraví.
V kuchyni zarezáva už od svojich 15 rokov. K sushi ho priučil skúsený sensei Matej Vacek a nadobudnuté zručnosti a vedomosti ďalej zdokonaľoval v rôznych sushi baroch v Rakúsku, Česku a na Slovensku.
Riško je veľkým milovníkom umenia a tradičných vecí pretvorených do moderného umenia, čo môžete vidieť a cítiť v jedlách, ktoré môžete u nás ochutnať.
Katarína Marko
MAJITEĽKA A CFO
Katka vyštudovala Stavebnú fakultu na STU v Bratislave a má dlhoročné pracovné skúsenosti vo finančnej sfére, ktoré aktuálne naplno využíva aj v našej reštaurácií.
Okrem správy financií sa Katka stará o spokojnosť našich zamestnancov a rovnako ju môžete stretnúť aj na rajóne, kde vám veľmi rada a ochotne poradí s výberom vašich jedál.
Spolu s Riškom sú manželmi a ako v súkromí tak aj v práci tvoria skvelý tím.
Záleží nám na kvalitných surovinách, a preto u nás vždy nájdete čerstvé ryby – tuniaka, lososa, úhora a hamachiho. Našim hlavným dodávateľom tuniaka je Balfegó – svetový líder v udržateľnom rybolove tuniaka modroplutvého. Ryby vždy zužitkujeme od hlavy až po plutvu a môžete si tak byť istí, že slovo plytvať u nás nemá miesto.
Na prípravu sushi potrebujeme okrem kvalitných surovín aj správne uvarenú a ochutenú ryžu. Príprava takejto ryže je našim obľúbeným každodenným rituálom a konečný výsledok máte možnosť zhodnotiť sami.
Starostlivo si vyberáme aj zeleninu a ovocie, ktoré nájdete v našom sushi, predjedlách, polievkach, predjedlách, hlavných jedlách a dezertoch.
Využívame lokálnych dodávateľov v prevažnej väčšine zo Stupavy a čerstvosť je pre nás aj v tomto prípade prioritou.
Starostlivo si vyberáme aj zeleninu a ovocie, ktoré nájdete v našom sushi, predjedlách, polievkach, predjedlách, hlavných jedlách a dezertoch.
Využívame lokálnych dodávateľov a čerstvosť je pre nás aj v tomto prípade prioritou.
Okrem čerstvých rýb, zeleniny a ovocia, používame aj čerstvo nastrihané mikrobylinky plné vitamínov a chuti, ktoré nám pravidelne zabezpečujú naši kamoši z Microgreens . Radi nimi zdobíme takmer všetky naše sushi rolky, poké a predjedlá.🌱
Nakladané kimchi patrí medzi zdraviu prospešné, tradičné a najmä chutné kórejské pochúťky, ktoré používame v našich obedových a limitovaných špeciáloch. Pripravujeme si ho sami zo stupavskej kapusty a keď ho ochutnáte, rozhodne si ho zamilujete.
Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu
Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu
Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu Doplnenie textu
Aktuálne máme ZATVORENÉ. Od utorka do piatku v čase 15:00 - 15:59 máme obednú pauzu a na tento čas nie je možné uskutočniť online objednávku. Na akýkoľvek iný čas si neváhajte urobiť predobjednávku. Počas soboty fungujeme bez prestávky.